Select Page

Introductie van de Growboxx in Spanje

Lectura 5 - 10 min
09/02/2017

Volgens de Verenigde Naties zal de wereldbevolking stijgen van 7 naar 10 miljard mensen. Volgens de VN worden voor 2025 ongeveer 48 landen geconfronteerd met watertekort. Dus we hebben meer voedsel nodig, maar hebben minder water beschikbaar. De Growboxx plant cocoon heeft een baanbrekende nieuwe eigenschap: je kunt er alleen een boom mee planten, of je kunt er een boom in combinatie met 4 planten mee planten. De Growboxx plant cocoon’s water efficiëntie biedt een serieuze oplossing voor waterschaarste en in vergelijking met druppelbevloeiïng, leidt het gebruik tot meer dan 90% waterbesparing.

plantando growboxx


 

Wat is de Growboxx?

De totaal afbreekbare Growboxx gemaakt van papierpulp is ontworpen door Groasis en mag gerust revolutionair genoemd worden: met de Growboxx kun je een boom in combinatie met 4 struiken of planten op een biologische en duurzame manier planten in gebieden onder zeer moeilijke omstandigheden zoals droogte, hoge temperatiren, rotsachtige gebieden, enzovoorts. De efficiente manier waarop de Growboxx het water gebruikt zorgt voor een oplossing voor water tekort: vergeleken met irrigatie bespaart deze oplossing meer dan 90% water!

De Growboxx® plant cocoon biedt de volgende mogelijkheden:

 

 1. Je kan er alleen een boom mee planten. Iedere soort, in ieder klimaat, in iedere grond, zelfs in stenen;
 2. Je kan er een boom mee planten in combinatie met 4 andere planten. De zaden of planten worden geplaatst in de 4 plantplugs in het deksel van de bak. Eerst groeien ze hydroponisch in het water. Na 4 tot 6 maanden penetreren de wortels door de afbrekende bodem en zetten ze zich vast in de grond;
 3. Combinatie 1: een productieve boom (fruit, hout, oliën, medicijnen, enz.) in combinatie met 4 groenten, bv. tomaten, komkommer, paprika, aubergine, enz.. Op deze manier heeft een agrarische familie een inkomen en voedsel, terwijl ze hun boomgaard planten. Gedegradeerde grond wordt zo weer productief;
 4. Combinatie 2: een esthetische boom met perkplanten of struiken voor de landschapsaankleding van stedelijke gebieden, stadscentra, industrieterreinen, tegen zware vervuiling of zandstormen. Steden kunnen stoppen met het gebruik van irrigatie;
 5. Combinatie 3: een inheemse boom in combinatie met 4 inheemse wilde bloemen en/of struiken voor ecosysteem restauratie. Door het planten van slechts 100 boxen met 5 planten, zullen 100 groepen van 5 pionier bomen het terrein beginnen te koloniseren, en na een paar jaar, het hele gebied hebben begroeid. We noemen dit de ‘Groasis auto-herbebossing methode’. Deze revolutionaire methode van het herstel van ecosystemen zal leiden tot een kostenbesparing van meer dan 60% in vergelijking met traditionele methoden. Natuurherstel op grote schaal is nu uitvoerbaar en betaalbaar.

Welke gebieden zijn geschikt om te planten?

De Growboxx® plant cocoon werkt in principe hetzelfde als de Waterboxx® plant cocoon, maar wordt gemaakt van gerecycled papierpulp en kan daardoor eenmalig worden gebruikt om te planten. Het gebruik van papierpulp resulteert in een veel lagere kostprijs en biedt de planter een betaalbare en eenvoudige plantoplossing voor onder andere de volgende situaties:

 • Het is mogelijk om te planten op zandduinen;
 • Het is mogelijk om te planten in verbrande bossen;
 • Het is mogelijk om te planten op rotsen en bergen;
 • Het is mogelijk om te planten in de woestijn;
 • Het is mogelijk om te planten in droge gebieden;
 • Het is mogelijk om te planten in geërodeerde gebieden;
 • Het is mogelijk om veel hectares te herbebossen terwijl de kosten laag blijven – voor zowel de bakken als de arbeidskosten.

Natuurlijk kan de Growboxx® plant cocoon ook worden gebruikt op vruchtbare grond, waar de bak helpt bij een snellere groei, een verhoging van de biomassa en ook een hoger overlevingspercentage.

Pre-order de Growboxx® plant cocoon!

Ben je geïnteresseerd in de Growboxx® plant cocoon? Mis deze kans niet en ga naar onze webshop! Wij leveren orer uit op de volgorde van betaling. De geschatte levermaand is juli 2017. In de heetste maanden van het jaar, juli en augustus, kun je met de Growboxx gewoon bomen planten, ondanks de droogte en hoge temperaturen. Bestellingen van 1 pallet of meer, die in rekening zijn gebracht middels onze administratie, worden geleverd op de volgorde van 50% aanbetaling.

Escrito por Rafael
Marketing y Redacción de Contenidos en Accreviri. Apasionado por la ecología y la naturaleza 🌱

También te puede interesar…

0 Comments